logo
 
 







Kanallı Tip Inverter Klima

İnverter Klima Nedir?

İnverter kelimesi, İngilizce bir kelime olup ‘çevirici’ anlamındadır. Burada çevirilen elektrik akımının şeklidir. İnverter klima kompresörleri rolentide iken dalgalı şebeke akımı ile değil doğru akım motorlarıyla çalışırlar. Klimanın ısıtma-soğutma yapmadığı zamanlarda enerji tasarrufu ve güç istikrarı işte bu şekilde sağlanır.

İnverter klimaların hangi şartlarda asarruf sağladığı sizin klima kullanım şeklinizle ilgilidir. Eğer günde bir, iki saatliğine çalıştırmak için klima almayı düşünüyorsanız inverter olmayan, A sınıfı bir klima da tercih edebilirsiniz. Çünkü bir, iki saat çalışma sırasında klimanız sadece bir kaç kez dur-kalk yapacak ve zaten çok fazla enerji sarf etmeyecektir. Fakat  klimayı sabahtan akşama kadar çalışması gereken bir mekan için alıyorsanız, klimanızın gün içerisinde onlarca kez dur-kalk yapacağını göz önüne alarak, inverter tip bir klimanın gerçekten tasarruf sağlayacağını unutmamalısınız.

Izolasyon

2 m boyunda 6 mm’den 160 mm’ ye kadar boru çaplarında, 6 mm’den 50 mm’ ye kadar et kalınlıklarında boru ve 500, 1000, 1500 mm eninde, 15000 mm’ den 3000 mm’ ye kadar uzunlukta, 6 mm’den 32 mm’ye kadar et kalınlıklarında levha şeklinde sunulur. Isıtma  ve soğutma sistemleri, iklimlendirme ekipmanları, çift sıcaklıkla çalışan sistemler, havalandırma kanalları  ve  tanklarda  kullanılır.

Kaset Tipi Fancoil

Fancoil sistemi, içerisinden ısıtıcı veya soğutucu akışkanın geçtiği, fan destekli serpantin ile mahal arasındaki ısı transferi neticesinde istenilen sıcaklığın sağlandığı sistem olarak açıklanabilir.

Fancoil cihazı, üstte kanatlı bataryası, altta ise hava hareketini sağlayan radyal fan ve filtresi bulunan bir ısıtma, soğutma elemanıdır. Merkezi sistemlerde belli odaların veya belli hacimlerin iklimlendirilmesi için kullanılırlar.

Fancoil cihazı, genel anlamda bir fan, bir batarya ve bunlara bağlı ekipmanlardan oluşur. Bataryanın içinden sıcak veya soğuk su geçirilir. Sistemden sıcak su geçerse ısınma sağlanır , soğuk su geçerse soğutma sağlanır. Bütün fancoil cihazlarının kontrol edilmesinde oda termostatları kullanılır.

Fancoil cihazları ısıtma ve serinletme ihtiyacının olduğu her mekanda kullanılırlar.

Tekstil Hava Kanalları

Kumaş kanal, pantolon tipi kanal veya bez kanal olarak da adlandırılan tekstil hava kanalları, salonlar, ofisler, imalathaneler gibi hava dağılımının yapıldığı tüm mekanlarda kullanılırlar.

Havanın homojen dağılımını sağlayan ve polyester esaslı kumaşdan imal edilen tekstil hava kanalları yıkanabilme özelliğine sahiptir.

Tekstil hava kanalı kullanılan çalışma ortamlarında yüksek hava akımlarının oluşturduğu baş ağrıları ve alerjik rahatsızlıklar tamamen ortadan kalkar.

Geçirgen özellikli polyester malzemeden imal edilen tekstil kanallarda hava tüm yüzeyden üflendiği için kanal yüzeyinde yoğuşma olmaz. Bundan dolayı kumaş kanallı sistemlerde izolasyona ihtiyaç duyulmaz.

Tekstil hava kanalları  %90 rutubetli ortamda dahi terleme ve damlama yapmaz.

Tekstil hava kanalları defalarca yıkansa dahi hava geçirgenliğinde değişiklik olmaz ve kumaşında %0,5 den fazla çekme olmaz.

Paket Tip Hijyenik Klima Santralleri

Paket tip hijyenik klima santrallerimiz özellikle ameliyathaneler, yoğun bakım odaları, aşı odaları, elektronik ve optik sanayi gibi yüksek iç hava kalitesi (IAQ) ve partiküllerden arındırılmış ortam ihtiyacında olan, class 1 ile class 100.000 için US Federal Standart 209E, class 0 ile class 7 için EN 150 14644-I ve M1.5 ile M6.5 için Alman VDI 2803-V esaslarına göre sınıflandırılmış olan mekanların ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlanmışlardır.

Paket tip hijyenik klima santrallerimiz DIN 1946-4 ve EN 13053' e uygundur. Santral içleri toz birikimine neden olabilecek çıkıntılardan arındırılıp düz satıhlar meydana getirilmiştir. Ek yerleri antibakteriyel silikon contolarla doldurulmuş ve toz birikmesine engel olunmuştur. Yıkanabilir bir iç yüzeye sahip olan santrallerimiz son derece hijyenik bir yapıya sahiptirler.

Paket tip hijyenik klima santrallarimizin hava debileri istenilen değerlere göre değişken olarak imal edilmektedir.

Paket tip hijyenik klima santrallerimizde filtrelerin yerleştirilişi,  DIN 1946-4' e göre kaba filtre olarak sınıflandırabileceğimiz G3 ve G4 sınıfı filtreler vantilatörün emiş tarafına ve hemen hava girişinden sonra yerleştirilmektedir. F7 ve F9 sınıfı hassas torba filtreler ve kompakt filtreler ise vantilatörün basma tarafına, deflektörlü bir hücreden sonra yerleştirilmektedir.

H13 ve H14 sınıfı hepa filtreler, temiz oda teknolojisinde hizmet verdiği mekanın içine, üfleme terminal elemanından hemen önce yerleştirilirler. Klima santrali içerisine yerleştirilmezler.

Alp paket tip hijyenik klima santrallerinin hava debileri ihtiyaç olan değerlere göre değişken olarak imal edilmektedir.

Hepa Ve Ulpa Filtreler

Hepa ve Ulpa Filtreler

Partikül Tutucu Filtreler
PHF · Panel Hepa Filtreler


Kullanım amacı : Son kademe yüksek etkili partikül tutucu filtre olarak kullanılır.

Özellikleri : EN 1822 standartlarına göre yapılan test sonuçları ürünle birlikte kullanıcıya   sunulur.

Kullanım alanı : Hassas filtrasyon gerektiren hastane, laboratuar, ilaç fabrikaları, temiz odalar,   endüstriyel tesisler v.b  yerlerde kullanılır.

Üretim  şekli : Mikro cam elyaf kağıdının mini pile teknolojisi ile katlanarak  çerçeve kenarları    poliüretan esaslı yapıştırıcı ile kapatılan MDF veya alüminyum kasa içerisine yerleştirilerek üretilir.

Verimlilik Sınıfı : H10 (EU10) - H13 (EU13) - H14(EU14) - U15(EU15)
PHF / A : Alüminyum çerçeveli  PHF / M : MDF çerçeveli

Su Serpantinli Hava Perdeleri

Su serpantinli hava perdeleri, ortam havası ile çalışabildiği gibi içerisinde dolaşan su sayesinde ısıtma yapabilen hava perdeleridir.

Su serpantinli hava perdeleri, ısıtma kazanı veya kombi sistemine bağlanabilirler. Bu sayede içerisinde dolaşan suyun sıcaklığına bağlı olarak ısıtma yapabilirler.

Hava Perdesi Nedir?

Hava perdeleri, hava konforunuzun korunması amacı ile kapalı ortamlarda hava giriş çıkışını kontrol altına alan, havanızı ısıtan, toz, partikül, kirli hava ve sinek gibi istenmeyen etkenleri sizden uzaklaştıran, ısınmış veya soğumuş havanızın dışarıya çıkmasını önleyen, kapınız sürekli açık olmasına rağmen size görünmeyen kapı hizmeti veren cihazlardır.

Vav Terminal Üniteleri

VAV terminal üniteleri, mekanlarınıza taşınan şartlandırılmış hava miktarını, termostattan ya da otomasyon sisteminden alacağı sinyale göre değiştirerek sıcaklık kontrolü temin ederler.

 Temel olarak VAV ünitesi, damper, tahrik motoru, akış sensörü, ilgili kontrol ekipmanları ve ısıtıcı bölümlerinden oluşur. Isıtıcı ünitesi standart olmayıp, aksesuar olarak temin edilmektedir. VAV ünitesi termostattan aldığı veriler doğrultusunda odaya gönderilen şartlandırılmış hava debisini ayarlar. Yılın hemen her ayında soğutma gerektiren iç zonlarda ısıtıcısız olarak kullanılan VAV üniteleri, yazın soğutma kışın ise ısıtma gerektiren dış zonlarda ise ısıtıcılı olarak kullanılmaktadır.

Salon Tipi Inverter klima


FTHFX45BA 45.000 Btu/h

Dış Ünitesiz Klima

Dış Ünitesiz Duvar Tipi Klima
UNICO INVERTER 12 HP

Dış Ünitesiz Klima



UNICO INVERTER 9 HP


Dış Ünitesiz Klima

Dış Ünitesiz Klima
UNICO SMART 12 HP

Dış Ünitesiz Klima

Dış Ünitesiz Klima
UNICO INVERTER 12 SF


Duvar Tipi Inverter Klima

FTXJ50LW 18.000 Btu/h

Duvar Tipi Inverter Klima

FTXJ35LW 12.000 Btu/h

Duvar Tipi Inverter Klima

FTXJ25LW 9.000 Btu/h


 


Alperen Mühendislik ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, laboratuarlar, elektronik sanayi ve gıda enstitüsü gibi temiz oda sınıfında kabul edilen mekanların hijyenik olarak klimatize edilmesi ve havalandırılmasının yanında ayrıca alış veriş merkezleri, fabrikalar, oteller, ofisler, eğitim kuruluşları, üretim tesisleri gibi tüm kapalı alanların endüstriyel klima ve havalandırma ihtiyaçlarına yönelik hizmet vermektedir.

iklimlendirmesistemleri.com


Ürünler


İletişim


Alperen Mühendislik
OSB Mahallesi Birlik Sanayi Sitesi, 2. Cadde No: 118 Beylikdüzü / İSTANBUL - TÜRKİYE
+90 0212 503 35 36
+90 0553 503 35 36
alperen@alperen.com.tr
Tüm hakları iklimlendirmesistemleri.com adına saklıdır!
Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.

Mobil uyumlu yazılım: www.eticaret.com.tr